Oksijen, hayatımızı devam ettirebilmemizi sağlayan kimyasal bir elementtir. Oksijen alamadığımız zaman beyin hasar görmeye başlar. Dünyadaki tüm canlıların hayat kaynağı olan bu önemli gaz, atmosferin beşte birini, suyun onda dokuzunu ve insan vücudunun üçte ikisini kapsamaktadır. Oksijen tedavisi ise solunum problemi yaşayan hastalara uygulanan bir tedavi çeşididir. Kendi kendine nefes alamayan veya nefes almakta zorlanan hastalara uygulanan bu tedavi yöntemi sayesinde hastalar yeniden soluk alıp verebilmektedir. Hastanın kanında ve dokularında oksijen seviyesi düştüğü zaman oksijen takviyesi yapılması gerekmektedir. Zamanında müdahale edilmediğinde hastada daha ciddi sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına sebep olabilmektedir. Günümüzde teknolojinin de ilerlemesi ile birlikte birçok tedavi yöntemi bulunmaktadır.
Oksijen tedavisi, özellikle nefes darlığı çeken hastalar için sıklıkla önerilmektedir. Aynı şekilde yoğun bakım ünitelerinde solunum sıkıntısı çeken birçok hastaya bu tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Tüm canlıların hayatlarını devam edebilmesi için oksijen gerekmektedir. Oksijen olmadan hiçbir canlı hayatta kalamaz. İnsan vücudunda yer alan akciğerler, solunan hava içerisinde bulunan oksijeni kana ve dokulara iletmektedir. Bu döngü sayesinde canlılar rahat bir şekilde oksijen almaktadır. Akciğerler zarar gördüğü takdirde vücut gerekli havayı alamaz ve ardından da solunum problemleri ortaya çıkar. Vücut oksijen olmadan hayatını devam ettiremeyeceğinden dolayı dışarıdan oksijen takviyesi alması gerekmektedir. Bunun içinde özel olarak üretilen ve hastanelerde kullanılan birçok cihaz bulunmaktadır.
Oksijen Tedavisi Hangi Hastalıklarda Uygulanmaktadır?
Oksijen tedavisi, solunum problemi yaşayan, nefes almakta zorluk çeken hastaların tedavisinde sıklıkla tercih edilmektedir. Sadece solunum hastalıklarında değil ilaç veya gazdan zehirlenme gibi durumlarda da bu tedavi yöntemine başvurulmaktadır. Günümüzde ise en çok koah, akciğer hastalıkları, göğüs hastalıkları, solunum yetmezliği, nefes darlığı gibi problemlerin giderilmesinde kullanılmaktadır. Buradaki amaç nefes almakta zorluk çeken hastaların cihaz yardımı ile oksijen almasıdır. Her hastanın hastalık derecesine göre oksijen tedavisinde değişik metotlar uygulanmaktadır. Kimi hastalar kısa süreli bu tedaviyi gördükten sonra taburcu olurken kimi hastalarda daha uzun süreli kullanılmaktadır. Nefes almakta bir hayli zorlanan hastalara vakit kaybetmeden oksijen takviyesi yapılması gerekmektedir.
Tıbbi cihaz firmaları solunum problemi yaşayan birçok hastaya en iyi özelliklere sahip oksijen cihazları üretmektedir. Özellikle bazı hastaların tedavisi evlerinde devam etmektedir. Böyle bir durumda ev tipi oksijen cihazları tercih edilmektedir. Firmamız bünyesinde hem ev tipi hem de taşınabilir özelliklere sahip birçok oksijen cihazı mevcuttur. Bu cihazlar bilim adamları tarafından solunum sıkıntısı çeken hastalar için özel olarak üretilmiştir. Ciddi akciğer rahatsızlıkları olan hastalar ömür boyu oksijen tedavisi almak zorundadır. Bunun için de ev tipi oksijen cihazları önerilmektedir. Bu cihazlar sayesinde hasta hayatı boyunca rahat nefes alıp verebilmektedir.
Oksijen Tedavisinde Kullanılan Cihazlar Nelerdir?
Oksijen cihazları, ciddi derecede solunum rahatsızlığı olan hastaların tedavisinde kullanılan tıbbi cihazlardır. Özellikle ileri derecede akciğer hastalığı olan hastalar, kendi kendilerine nefes almakta zorlanmaktadır. Bu hastalar için oksijen tedavisi gerekmektedir. Çünkü akciğer görevini yapamayıp oksijen alamazsa vücut oksijen kalır ve bu durumda hastanın hayatını kaybetmesine sebep olur. Oksijen cihazlarının birbirinden farklı modelleri bulunmaktadır. Küçük veya büyük, sabit veya taşınabilir özellikleri sayesinde hastanın yaşam kalitesini büyük ölçüde yükseltmektedir. Firmamız bünyesinde hastanın ihtiyacına yönelik 5 LT, 10 LT’lik gibi farklı özelliklere sahip birçok oksijen cihazı bulunmaktadır. Hastaların hangi cihazı kullanması gerektiğini doktorlar belirlemektedir.
Sabit oksijen cihazları, bir prize takılı olarak çalışmakla birlikte adından da belli olduğu üzere sabit bir yerde durmaktadır. Sürekli hastanın aynı yerde durması psikolojik açıdan olumsuzlukları da beraberinde getirebilir. Ev tipi taşınabilir oksijen cihazları ise batarya yardımı ile çalışmaktadır. Böylelikle evin içerisinde rahat bir şekilde taşınmaktadır. Bu cihazların mini boyları olduğu gibi daha büyük boyları da mevcuttur. Önemli olan hastaya en uygun olan cihazın seçilmesidir. Sitemizi ziyaret ederek, tüm oksijen ve solunum cihazlarını görüntüleyebilir, özelliklerini inceleyebilirsiniz. Cihazların kullanımı, özellikleri ve fiyat bilgisi için ise iletişim bölümünde yer alan numaralarımızdan bizleri arayabilir veya whatsapp numaramızdan bizlere yazabilirsiniz.